op-jacht Terug

Opening van het jachtseizoen

Uw mening
op Opening van het jachtseizoen
Delen via - andere
Reacties - alle reacties
Remko
19 augustus
zeebaarzen zijn hele mooie vissen en de uitleg was ook heel leerzaam.
remko
18 augustus
mijn broer vond het heel leuk om te bekijken,mijn zus vond het heel leuk en spannend, en ik vond het heel leerzaam.
staf
17 augustus
gisteren op de wandeldag in egem west vl hebben we 3 jagers met geweren tegengekomen rond 11 u zonder honden wandelaars vonden het onverantwoord er ,waren mee dan 650 wandelaars ,hebben ze niet horen schieten
irena
11 augustus
vieze mensen,ik durf mijn kinderen nog niet is bij zulk volk lten.
perry
8 augustus
Ik ben voor de legalisatie van de boogjacht als de jagers bewezen hebben bekwaam te zijn deze taak goed uit te voeren. Het is naar mijn mening een uitdaging voor de jager en geeft het wild meer kans. Ook kan overlast in dichtbevolkte streken van bijvoorbeeld wildzwijn, effectief en veilig worden bestreden.
Gerard Plaetinck
7 augustus
Waarom zou je het niet toelaten. a) de dieren hebben een kans meer of met een jachtgeweer. b) milieu vriendelijker - knallen en kruit - verloren kogels in het milieu. c) gezonder om reden er met een boog dient geschoten te worden, het veel moeilijker is dan met een geweer. e) dieren worden geschoten zonder dat er geluid is voor andere dieren en deze minder opgejaagd worden door de knallen. Alles op een rijtje is het beter voor alles en iedereen Ik hoop dat Belgie-Vlaanderen volgt zoals in de meeste landen om toelating te verlenen om te jagen met boog en pijl. Kennis voor de jacht, bv: schutters die enkel jagen op everzwijnen, enkel jagen op klein wild- konijnen en hazen, enz.
De Paepe Steven
3 augustus
Leken me niet allemaal grote zeebaarzen en akkoord met zijn uitleg van respect voor het milieu en zet de kleintjes terug maar om zo'n boot en luxe te onderhouden moeten er toch vele visjes sneuvelen. En waar is het sportieve als je met viszoekers en dergelijke de roofvis belaagd? Kwetsbaarder dan snoekbaars is me ook een vraagteken want ik weet zeker dat ook hier dezelfde technieken toegepast worden. Zelf ben ik jonger dan die pregepensioneerde restaurantvissers (heb in de horeca gewerkt en veel stond op het menu 'aan de lijn gevangen') en ik geniet evenveel van de natuur als van het vangen zelf maar natuurlijk zonder boot. Oplossing voor het beschermen van onze roofvis is even simpel als drastisch namelijk een totaal vangstverbod en véél meet controle. En bij mij is alles catch en release en alleen met kunstaas kwestie van het sportief te houden want wees nu eerlijk wat is de kunst om een (al dan niet) dood visje aan een haak met een stalen onderlijk op een veel te zware hengel te laten driften... niks !
steve
24 juli
ik zoek tips voor in de haven!
Willem
21 juli
Mooi vissen met zo een boot
Frans Parren
18 juli
Toch wel een echte schande dat men in het zuiden nog patrijzen mag kweken om uit te zetten en dan dood te schieten. Onbegrijpelijk dat er in deze tijd nog mensen zijn die zo primitief ingesteld zijn dat ze genoegen vinden in het doden van zo mooie vogels.